Psicomotricitat Educativa i Preventiva

“La psicomotricitat posa l’accent en la construcció somatopsíquica del nen. Efectivament les experiències corporals en interacció amb el món fonamenten el psiquisme, des de les representacions inconscients més originàries a les més conscients. La psicomotricitat és una invitació a comprendre tot el que expressa el nen de si mateix per la via motriu, una invitació a comprendre el sentit de les seves conductes»
.
– Bernard Aucouturier –

La pràctica psicomotriu Aucouturier col·labora en el desenvolupament integral de l’infant, i en la seva maduració psicològica per la via corporal.

Els objectius són:

  • Afavorir la funció simbòlica, és a dir estar al costat del infant per a que pugui passar “del plaer del fer al plaer de pensar”, mitjançant el joc i el moviment.
  • Afavorir el desenvolupament de processos d’asseguració enfront les angoixes de pèrdua,  per mitjà del plaer de les activitats motrius.
  • Afavorir el desenvolupament del procés de descentració tònica i emocional, necessari per accedir al pensament operatori i al plaer de pensar. La descentració suposa la capacitat de prendre distància de les vivències, de reduir la necessitat d’acció, de reduir la invasió de l’imaginari i poder posar distància a les emocions.

La psicomotricitat educativa i preventiva va adreçada a tots els nens i nenes de 3 a 8 anys, però especialment els qui presenten dificultats:

  • Per a simbolitzar: Infants amb retard del desenvolupament global, que es manifesta en la dificultat per representar o comunicar, per a la comprensió de conceptes i adquisició de la lectoescriptura, del raonament lògic i matemàtic, entre d’altres.
  • Per descentrar-se tònic-emocionalment: Infants amb dificultats per centrar l’atenció i el pensament, degut al fort impacte de les pròpies emocions i a la manca de recursos personals per poder posar-hi distància.
  • Per integrar “la llei”:  Infants als que els costa comprendre i/o acceptar la norma i l’autoritat, ja sigui per desconfiança, per no reconèixer-la, per no tenir prou maduració psicològica o per por a l’altre.

Les sessions són en grups de 6 a 8 nens/es,   dividits per edats de 3 a 5 i  de 6 a 8.  La seva durada és d’una hora.

Abrir chat
1
Alguna consulta?
Hola. En què puc ajudar-te?