Psicomotricitat d’Ajuda Terapèutica Aucouturier

“És en la ocupació principal de l’infant, el joc, que troba una gran font de plaer i al mateix temps possibilita l’adquisició de competències motrius i capacitats coordinatives, possibilita la realització simbòlica dels seus desitjos, i li permet elaborar ansietats. El joc és un instrument de control de les emocions intenses i l’ajuda en el procés d’identificació amb l’adult”.
.
–  Josep Rota, 2015 –

La psicomotricitat d’ajuda terapèutica col·labora en la construcció d’un subjecte autònom, protagonista de la seva pròpia història, capaç de poder expressar i trobar el seu propi desig, separat de l’adult.

La finalitat principal de la intervenció psicomotriu d’ajuda terapèutica és acompanyar la maduració psicològica del nen i possibilitar l’accés a la capacitat simbòlica quan apareixen fixacions i/o bloquejos en la realitat psíquica de l’infant. L’estratègia fonamental de la psicomotricitat està basada en el joc i la relació.

“La pràctica psicomotriu terapèutica és una ajuda aplicada, que pren l’expressivitat del cos i del joc com efecte del llenguatge (historia) sobre la motricitat (motilitat) per a permetre que el subjecte trobi un nou sentit a les seves produccions (actes i paraules). És una autèntica psicoteràpia infantil per la via corporal”. (J. A. Rodriguez, 2016)

Va dirigida especialment a infants amb:

  • Angoixa relacionada amb el procés de separació i individuació.
  • Un continent psíquic fràgil, que es manifesta amb poca tolerància a la frustració.
  • Un món imaginari molt invasor.
  • Dificultats per accedir al simbolisme i la paraula.
  • Una estructura tònica-emocional fràgil.
  • Dificultats relacionals i de comunicació.
  • Alteracions motrius que dificulten el desenvolupament global de l’infant.

Les sessions són individuals o en petit grup, un cop a la setmana.

Psicomotricitat Infantil Terapèutica
Abrir chat
1
Alguna consulta?
Hola. En què puc ajudar-te?